Localitati Neamt
Neamt
Turism Neamt
Cautari Frecvente
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z
City break

Lacul Roşu (Jud.Harghita) / The Red Lake

O regiune unică în lume unde pădurile de brazi veşnic verzi, aerul curat şi proaspăt asigură condiţii favorabile de odihnă. Staţiunea este un adevărat paradis pentru cei care caută recreere şi odihnă, transmiţând prin pitorescul peisajului o atmosferă de neuitat. Staţiunea Lacul Roşu, aflată lângă Cheile Bicazului, la o altitudine de 983 m, într-o mică depresiune montană are o climă placută, subalpină. Media anuală a orelor de strălucire solară este cuprinsă între 1700-1900. Temperatura medie anuală este de 8°C. Media cea mai scăzută de temparatură este de -7/-4°C, iar cea mai ridicată de 14-18°C. Temperatura apei vara poate atinge 22°C, primavara, toamna 6-10°C. Iarna, lacul este acoperit de un strat de gheaţă gros de 60-70cm. Vânturile sunt moderate.
Lacul aflat în Masivul Hăşmaş, la 31 km sud-vest de Bicaz (în jud.Harghita), cunoscut şi sub numele de Ghilcoş (Ucigaşul) are o suprafaţă de 13 ha şi o adâncime max. de 12,5 m. S-a format prin bararea apelor pârâului Bicaz de o alunecare de teren produsă în urma unor mişcări seismice corelate cu frecvenţa mare a ploilor torenţiale din vara anului 1837. Prin formarea lacului în spatele barajului, a fost inundată pădurea aflată în fundul văii. Trunchiurile brazilor se mai păstrează şi astăzi, conferind lacului un pitoresc deosebit. Numele vine de la aluviunile roşcate transportate de cel mai important afluent, Pârâul Roşu, şi de la stânca roşiatică a Suhardului Mic, ce-şi reflectă silueta în apele lacului.
Cauta in Neamt
Bilete avion  • Bilete low cost
Atractii si zone de interes
Magazine
Magazinul Unic
Magazin de mobila - Elvila
Magazin de mobila - Elvila
Cosmos S.R.L.
ALTEX - EVA
ALTEX - PETRODAVA
ALTEX
Hoteluri
Hotel Bulevard Piatra-Neamt
Hotel Central Piatra Neamt
Hotel Grand Piatra Neamt
Benzinarii
Statia Nr. 10 Durau
Statia Nr. 11 Darmanesti
Statia Nr. 12 Depozit
Statia Nr. 2 Faget
Statia Nr. 3 Savinesti
Statia Nr. 4
Statia Nr. 5
Telecomunicatii
Elc Net SRL
Telefoane utile
Protectie Civila
SOS Victimele Violenţei în Familie
Informaţii SNCFR
Intervenţii reţea distribuţie gaze
Intervenţii reţea distribuţie energie
Coaliţia Regională împotriva Traficului de Fiinţe Umane
Agenţia Naţională Anti-drog
Teatre, Opera, Circ
Teatrul Tineretului / Youth Theatre
Lista strazi
cde
fgh
ijk
lmn
opq
rst
uvw

Ghid
Informatii Generale

Asezare
În partea de nord-est a României, (partea central vestică a Moldovei), pe valea largă a Bistritei si pe valea Moldovei, până la confluenta cu Siretul, străjuit de Ceahlău.

Vecini
La nord-vest: Judetul Suceava, la est: Judetele Iasi si Vaslui, la sud: Judetul Bacău, la vest: Judetul Harghita.

Suprafată
5.836 km2 (respectiv 2,5 % din teritoriul tării).

Populatie
584.000 locuitori.

Orase
Piatra Neamt, resedintă de judet, cu 128.000 locuitori, unul din cele mai frumoase orase ale Moldovei, pe terasele din stânga Bistritei, la confluenta a două râuri: Cuejdi si Bistrita, la 345 m altitudine, înconjurat de culmile împădurite ale măgurilor Cernegura, Cozla (de 850 m), Pietricica (de 532 m), Cârloman (.. citeste mai mult